Wat is een Essentie Mentor precies? Een Essentie Mentor biedt hulp als je in je leven voortdurend kampt met problemen en het gevoel hebt dat je vastloopt in je bestaan. Zo haal je alles uit je leven.
 

Helaas verloopt het leven niet altijd zoals je het zelf zou willen. Je krijgt af te rekenen met je eigen beperkingen en met allerlei onverwachte problemen. Je ondervindt moeilijkheden en bereikt nooit de doelen die je voor ogen had. Als je het gevoel hebt dat je de controle over je leven kwijtraakt en niet verder komt, wordt het tijd om een lifestyle coach in te schakelen. Een Essentie Mentor stimuleert om zelf naar oplossingen te zoeken en af te rekenen met belemmerende denkpatronen.


Een Essentie Mentor is geen therapeut, geen psycholoog, geen psychiater. De cliënt is ook geen ‘patiënt’ en heeft geen ‘ziekte’. Je speelt als Essentie Mentor coach een aanmoedigende, motiverende en stimulerende rol. Je legt je cliënt geen therapie op en je geeft niet je eigen mening. Het is de bedoeling dat je de cliënt zelf laat ontdekken hoe hij zijn leven een andere richting kan uitsturen, door een gezonde levenswijze na te streven en door komaf te maken met vastgeroeste gedachten, denkbeelden en patronen.
 

Het leven wordt er namelijk niet makkelijker op. Werkdruk, relatieproblemen, financiële problemen, enzovoorts: het zijn moeilijkheden die vele mensen elke dag ondervinden. Je problemen overwinnen en tegelijkertijd een gezond en evenwichtig leven leiden, is geen gemakkelijke opgave. Het doel van lifestyle coaching is het bereiken van een evenwichtige en gezonde levensstijl, waarin je je eigen mogelijkheden ten volle benut en moeilijkheden de baas wordt.


Ilka: "Wat voeg ik toe aan het leven van anderen?"

Ik geef liefde aan anderen, doordat ik liefdevol persoon ben. Ik geef warmte aan de mensen rondom mij, omdat ik van mezelf hou. Mensen voelen zich op hun gemak bij mij, omdat ik mensen accepteer hoe ze zijn. Ik zie hun talenten, de kern van de persoon, wie ze écht zijn - diep van binnen, en ga daarmee aan de slag. Ik laat personen in hun eigen "zijn", in hun eigen waarde, ik ondersteun en begeleid waar zij mij nodig hebben. 

 

Ik heb méér dan 10 jaar ervaring door mijn eigen persoonlijke ontwikkeling te werken, meer dan 10.000,- in mezelf geïnvesteerd. Kennis & wijsheid opgedaan door opleidingen, retreats, workshops, coachingstrajecten en vooral zelf actie te ondernemen. Ik blijf mezelf elke dag verbeteren door de ervaringen die ik opdoe en mijn coaches die altijd achter mij staan.


"Ik wil meer zelfvertrouwen."

Het is zeker mogelijk om zelfvertrouwen te vergroten. Als je aanpak klopt. Het is per definitie een kwestie van dagelijks kort er mee bezig zijn. Iedere dag opnieuw. Door de positieve aandacht die het onderwerp steeds weer op een verfrissende manier krijgt, wordt het op een gegeven moment onderdeel van je onderbewustzijn. En dat is wat je wil. Dan gaat het namelijk vanzelf. Dat is de enige structurele oplossing.

 

Het belangrijkste wat je nodig hebt, is het besluit om je zelfvertrouwen nu écht aan te pakken. Neem dit besluit en kies voor een goed doordacht plan en de vastberadenheid om hier stap voor stap een te blijven werken. Iedere dag. Dat doet wonderen!


"Ik wil mijn grenzen leren stellen."

Jezelf kennen. Eerst en vooral, ken jezelf! Weet wat je wil en wat niet. Hoeveel uitdaging je aankan en wat te veel is. Op een gezonde manier grenzen stellen betekent dat ze best flexibel mogen zijn. De ene dag is de andere niet, de ene context laat meer toe dan de andere, voor die ene vriend wil je gerust meer doen dan voor de andere.

 

Je overtuigingen kennen. Verken je overtuigingen rond grenzen stellen. Waar ben je bang voor? Wat denk je dat er zal gebeuren als je aangeeft tot waar iemand mag komen? Ik was erg bang dat mijn grenzen niet aanvaard zouden worden door mijn omgeving. Niet onterecht, want mensen waren gewoon dat ze bij mij altijd terecht konden voor hulp en steun.

 

Bekijk grenzen stellen niet als "nee" zeggen tegen een ander, maar als "ja" zeggen tegen wat jij nodig hebt. Geef aan wat je wél wilt in plaats van wat je niet wilt.


"Heb ik hier wel tijd voor?"

Tijd is een kwestie van prioriteit. Als je nu geen 40% van je tijd aan jezelf besteed, zit er iets fundamenteel fout in je mindset. Haal je dat niet, dan kan deze training het startpunt zijn om meer focus te leggen op omzet genererende activiteiten.


Maar je zult ook begrijpen dat wat je gaat leren ook tijd gaat opleveren. Ga maar na: als je plots wél de doelen haalt die je wilt halen, of anders handelt vanuit je sterke mindset, dan bespaar je juist tijd.


"Ik vind het te duur."

Wat ik je in de training ga leren is dat je prijzen direct verbonden horen te zijn met de waarde die je biedt. Op dezelfde manier heb ik de prijzen voor deze training bepaald. Je leert een vaardigheid, mindset, waar je de rest van je leven profijt van gaat hebben. Hoeveel is het je waard om nu te investeren zodat je straks je doelen kan behalen die je écht graag wilt?

Toch moet je de investering wel op kunnen brengen. Vandaar dat ik verschillende betaalopties aanbied. Het meest voordelige is om in 1 keer te betalen. Ik heb minder verwerkingskosten en hoef niet te wachten op mijn geld, dat beloon ik met een lagere prijs! Het meest gemakkelijke is 12 termijnen te betalen.